CAMPIONAT DEL MÓN 2018 ADELAIDA (AUSTRÀLIA)


CONVOCATÒRIA EQUIP NACIONAL ABSOLUT
CONVOCATÒRIA EQUIP NACIONAL JUNIOR

Espanya aconsegueix deu medalles en els Campionats del Món de Salvament i Socorrisme #LWC2018, celebrats fins a aquest diumenge a Adelaide (Austràlia), dos ors, tres plates i cinc bronzes, la qual cosa ha situat a la selecció júnior en quarta posició de la classificació general i a l’absoluta en el huité lloc.
Per tipus de prova, sis metalls ho han sigut en competicions per equip (un or, dues plates i tres bronzes) i quatre individuals (un or, una plata i dos bronzes), sis ho han sigut en categoria femenina (un or, tres plates i dos bronzes), tres en masculina (un or i dos bronzes) i una mixta (un bronze), mentre que nou s’han donat en convocatòries júnior i una en absoluta.
Els socorristes espanyols que s’han aconseguit el títol de campions de món són Antía García Silva (100 metres de remolc de maniquí amb aletes absoluta femenina) i l’equip compost per Iván Amillo Escobedo, Ángel Fraga Regueiro, Raúl Marek Szpunar Rosa i Albert Mateu Planells (4×50 metres combinat júnior masculí).
Els subcampionats del món, igual que els bronzes, van anar per a socorristes de la categoria júnior femenina: Miriam De Déu Lasa (50 metres remolque de maniquí) i en proves d’equip per a Emma Gómez Domínguez, María Eugenia Acebo Moncalián, Miriam de Déu i Lola Gómez Rodríguez (relleve sprint platja) i per a Miriam de Déu, María Eugenia Acebo, Paola Eguiluz de Celis i Miriam Martínez Manzano (4×25 metres remolque de maniquí).
Va haver-hi tres bronzes per equips per a Miriam Martínez, María Eugenia Acebo Moncalián, Miriam de Déu i Paola Eguiluz (relleve 4×50 metres natació amb obstacles femení), Iván Amillo, Ángel Fraga, Raúl Marek Szpunar i Albert Mateu (4×25 metres remolque de maniquí) i Iván Amillo, María Eugenia Acebo, Miriam de Déu i Raúl Marek Szpunar (relleve 4×50 metres socorrista mixt).
Els altres dos tercers llocs van ser en proves individuals, en les quals Paola Eguiluz (100 metres socorrista femenina) i Raúl Marek Szpunar (50 metres remolque de maniquí masculina) es van fer amb el bronze.
A part de la desena de medalles, una menys que les reeixides en conjunt fa dos anys en els Mundials de Països Baixos (les mateixes nou en júniors i una enfront de les dues en absoluts), en altres deu proves els socorristes espanyols es van quedar a les portes dels metalls: en classificar-se en la quarta plaça, cinc en la categoria júnior masculina (quatre individuals i una per equips), tres en júnior femenina i dues en absoluta femenina, en aquests dos últims casos en competicions de conjunt.

Via:RFESS