CAMPIONAT D’EUROPA JÚNIOR 2018 – IRLANDA

CONVOCATORIA EQUIPO NACIONAL
Resultados

Espanya s’ha proclamat campiona d’Europa júnior de salvament i socorrisme en la competició celebrada a Irlanda, on, a les dotze medalles reeixides en les proves de piscina, s’han unit altres deu obtingudes en la de platja i quatre rècords nacionals
Espanya va aconseguir dotze medalles en les proves de piscina del Campionat d’Europa Júnior de Salvament i Socorrisme, que es disputa a Irlanda, batinse quatre rècords nacionals, dos d’ells després d’haver-se establit per primera vegada en incorporar-se la prova en competició oficial.

Les dotze medalles de les proves de piscina, sis aconseguides en proves femenines, quatre en masculines i dues en mixtes, són un or, dues plates i nou bronzes, enfront dels dos ors, una plata i dos bronzes que es van obtindre en Bruixes fa un any.

L’or, i conseqüentment el títol de campió d’Europa, ha sigut per a Albert Mateu Planells en la prova de 200 metres súpersocorrista masculí i les plates per a Raúl Marek Szpunar Rosa en 100 metres socorrista masculí i per a l’equip format per aquests dos mateixos socorristes i Lola Gómez Rodríguez i Paola Eguiluz de Celis en el simulacre de rescat (SERC).

Cinc de les nou medalles de bronze ho han sigut en proves per equips. Miriam de Déu Lasa, María Eugenia Acebo Moncalián, Paola Eguiluz de Celis i Miriam Martínez Manzano ho han aconseguit en 4×50 metres combinada femenina, 4×50 metres natació amb obstacles femenina i 4×25 metres remolque de maniquí femení.

En 4×50 metres natació amb obstacles masculí va ser el conjunt integrat per Albert Mateu Planells, Iván Amillo Escobedo, Ángel Fraga Regueiro i Raúl Marek Szpunar i en 4×50 metres socorrista mixta els components van ser Raúl Marek Szpunar, María Eugenia Acebo, Albert Mateu i Miriam de Déu.

Dos dels bronzes individuals han sigut per a Miriam Martínez, en 200 metres súpersocorrista i en 100 metres combinada, mentre que Miriam de Déu ho va aconseguir en 50 metres remolque de maniquí femení i Raúl Marek Szpunar va fer el propi en la categoria masculina.

Pel que respecta a les millors marques nacionals, en la prova que s’ha incorporat a la competició oficial en l’Europeu d’Irlanda, la de 4×50 metres socorrista mixta, es va establir primer, en les eliminatòries, un temps de 02.03;09, que en la final va acabar per situar el rècord d’Espanya en les categories absoluta i júnior en 02.01;94 per part de l’equip format per Raúl Marek Szpunar, María Eugenia Acebo, Albert Mateu i Miriam de Déu.

Els altres rècords són en categoria juvenil. En 100 metres remolc de maniquí amb aletes ho va aconseguir Miriam de Déu Lasa, amb un temps de 00.58,33 enfront de l’anterior de 00.58,71, i en 200 metres natació amb obstacles femení el va obtindre Miriam Martínez Manzano, amb un registre de 02.13,41 que millora el previ de 02.14,94.

En platja el combinat espanyol es va fer amb altres deu metalls, sis en proves masculines, tres en femenines i una en mixta, dues d’or, tres de plata i cinc de bronze, enfront dels sis de llavors (un or, dues plates i tres bronzes en l’edició anterior).

Individualment o en proves d’equip la Selecció Nacional es situá a la quarta plaça en altres onze proves, sis de platja i cinc de piscina, la qual cosa incideix a posar en valor l’èxit del salvament i socorrisme espanyol en el Campionat d’Irlanda, on les condicions climatològiques li han sigut desfavorables, amb molt de fred i temps molt desapacible, amb l’aigua a 14 graus i la temperatura ambient a 16 graus, situació que beneficia als competidors del centre i Nord d’Europa, acostumats a aquests paràmetres atmosfèrics.

Els ors en platja van ser per a Mario Olivas Moya, en banderes, i per a l’equip de relleu amb tub de rescat format per Iván Amillo Escobedo, Albert Mateu Planells, Diego San Román Ortíz i el mateix Mario Olivas, que també es va fer amb la plata en sprint platja, el mateix metall que es va portar Albert Mateu a nadar surf i el conjunt mixt de relleu sprint, que van integrar Miriam Martínez Manzano, Diego San Román Ortíz, Albert Mateu Planells y Emma Gómez Domínguez.

Els bronzes van ser per a Miriam Martínez (nadar surf), Emma Gómez (banderes), Albert Mateu(ocean), i els equips femení de relleu sprint que estava format per Emma Gómez, María Eugenia Acebo Moncalián, Miriam de Déu Lasa i Lola Gómez Rodríguez, i masculí de relleu *ocean, que van compondre Albert Mateu, Diego San Román, Iván Amillo i Mario Olivas.

A més, en les proves de piscina, úniques que es cronometren, es van registrar quatre rècords nacionals en tres categories diferents (absoluta, júnior i juvenil), dues d’ells després d’haver-se establit per primera vegada en incorporar-se la prova en competició oficial.Via:RFESS